Venskabsklub

I 2006 besøgte vi vores venskabsklub i Schwerin første gang. Det var en fantastisk god oplevelse, der indbød til meget mere samvær med en større eller mindre del af de to klubbers medlemmer.

Schwerin ligger i det tidligere DDR, og denne klub repræsenterer et sandt mekka af kultur, historie og musik. Da der  lige fra starten har været en utrolig god kemi mellem vore to klubber, kan vi med stor glæde fremhæve glæden ved at have en venskabsklub. 

Vi har gennem årene haft en løbende korrespondance mellem vore klubber, og vi mødes om muligt hvert andet år til en forlænget weekend i hhv. Schwerin og Skive. gennem årene har der været mange spændende ting på programmet. Ved det første besøg var der mulighed for at gå på taget af det smukke slot, fordi det var under restaurering, og der derfor var stilladser helt op til slotstårnene. Efterfølgende har vi haft fællesture til Vesterhavet, musikoplevelser i Schweriner opera, besøg til klubjubilæum, flere forskellige kulturelle og naturoplevelser.

Julehilsen 2021 fra SI Schwerin – oversat af Birthe Duch 

Hvilken glæde at få post fra Danmark. Mange tak for dette og på vegne af alle soroptimisterne i Schwerin returnerer jeg de bedste ønsker til vores venskabsklub. 

Da jeg tiltrådte posten som præsident i oktober 2020, var der allerede fastlagt et besøg i Skive i maj 2021. Så kom denne tåbelige virus ind i verden og ødelagde alle planer. Så nu håber vi alle, at næste år forløber anderledes. 

Vores projekter kunne kun gennemføres i begrænset omfang. Jeg tænker på vores bindingstræning for enlige forældre. Her findes der nu en online variant. 

Den Kinderschutzbund (børneværnsforeningen for fattige børn) og kvindehuset har vi støttet med penge – ligeså ofre for oversvømmelser – især kunne vi hjælpe en børnehave i Nordrhein Westfalen med en smule penge. Men der er ikke opstået nye projekter. 

Vi har – som I – gennemført digitale klubaftener og kun mødtes 3 gange ved fysiske møder.

Også vores julefest måtte jeg aflyse. 

Vi mødes igen den 14.12. kl. 19 foran billedskærmen. Desværre! 

I håbet om snart at lære jer alle at kende sender jeg på soroptimisternes vegne i Schwerin mange hilsener og ønsker jer fortsat en masse energi med jeres projekter. 

PS: Jeg læser jeres julebrev op til klubaftenen. 

Michaela Langhoff
Præsident