Sorggrupper i Skive

Foredrag 2018

På et klubmøde havde vi besøg af Mette Nielsen, Souschef i Skole- og Dagtilbud, Skive Kommune og Claus Korsgaard, lærer og ansvarlig for en sorggruppe på Roslev Skole.

Mette Nielsen fortalte, at Skive Kommune og Kræftens Bekæmpelse har i samarbejde lavet OmSorg, der er sorggrupper på kommunens skoler. Grupperne er for børn, der mistet en forælder eller en søskende, uanset hvordan de har mistet deres nære.
Formålet er at give børn og unge mulighed for at tale om de mange svære tanker og følelser, der knytter sig til et tab. Sorggrupperne drives af lærere og pædagoger, som har uddannet sig som sorggruppeledere.

Claus Korsgaard fortalte derefter om den sorggruppe på Roslev Skole, som han har ansvaret for. Det er en velfungerende gruppe, der har eksisteret i flere år med et skiftende antal børn, men med faste mødedage.
På møderne triller  tårerne ofte hos både børn og voksne, men heldigvis bliver der også grinet rigtig meget. Og begge dele er OK. På møderne må der aldrig mangle Nutella til en hyggestund.

Donationen skal bruges til en udflugt med børnene, sandsynligvis til Legoland

Donation: 10.000 kr.

Donationen overrækkes af klubpræsident Vibeke Schütte

Se tillige under:
Soroptimist Fokusmål og
FN 2030 mål nr. 3