Orange Dage i Skive 2020 og 2021

Hvad er Orange Dage?

Den 25. november er det FN’s internationale dag for afskaffelse af vold mod kvinder. Den 10. december er international menneskerettighedsdag. De mellemliggende 16 dage er 16 orange kampagnedage, hvor der sættes fokus på afskaffelse af kønsbaseret vold.

Da vi i Soroptimist International arbejder med projekter som fremmer kvinder og pigers vilkår på forskellig vis og afskaffelse af vold i særdeleshed, er der mange klubber i SI Danmark, der deltager i kampagnen, som oprindelig blev arrangeret af UN Women. Aktiviteterne er mange og meget forskellige, men farven orange indgår alle steder.

I 2020 henvendte vi os til Skives borgmester Peder Christian Kirkegaard med spørgsmålet, om det ville være muligt at sætte orange lys på Skives flotte arkitekttegnede rundkørsler. Svaret var overordentlig positivt, og med hjælp fra Teknisk Udvalg kom der lys på tre rundkørsler og en bro over åen.

Resultatet blev 16 flotte Orange Dage som også blev gentaget i 2021.

Fotos:

Rundkørslen Borgen
Broen over Skive-Karup Å
Rundkørslen Solen
Rundkørslen Vestenvinden

Rundkørslerne i Skive er ikke bare rundkørsler, de er også kunst ved navn Skives 11 Stjerner. De er alle designet af Jakob Jensen Design. Hver stjerne har en historie og et navn. Alle værkerne er placeret i en kompasring af granit. Rundkørslerne skal symbolisere oldtidens brug af sol og stjerner til at finde vej.

Navne på Skives 11 Stjerner:
Solen, Tegnet, Vestenvinden, Mindre, Er, Mere,
Kraka, Aslaug, Torvet, Borgen og UFO