Moving the World to end Hunger

Donationer i alt:  160.000 kr.

I flere år har kunstner Mona Jørgensen malet en plakat, der er blevet solgt til fordel for projektet. Plakaterne har i alt indbragt 31.000 kr.

Plakat 2023

Plakat 2022

Plakat 2021

Plakat 2020

Plakat 2019

I 2023 kunne klubben indsamle 24.000 kr., og dermed sponsere skolemad til 66 børn i et helt år i Burkina Faso. Børnene, der ofte skal gå langt for at komme til skole, får et måltid med grød, når de ankommer til skolen og inden undervisningen går i gang.

Der serveres igen et måltid midt på dagen, og pigerne får vmad med hjem til deres familier. Alt dette sikrer, at forældrene er motiveret til at sende alle deres børn i skole, både drenge og piger.

Indsamlingen foregik ved et arrangement på Avlscenter Dalsgaard. Den travetur, der normalt kendegtegner det årlige arrangement, blev aflyst på grund af storm og regn, hvilket naturligvis ikke er et godt signal at sende hverken til skolebørnene eller omverdenen. Det symbolske ved arrangementet er netop Moving the World to end Hunger.

SI Skive har i projekt Moving the World to end Hunger (forkortet MtW) arrangeret gåture hvert år siden 2011, ofte med gæster. Alle giver 100 kr. for at deltage. Turene, der har været både med og uden fx naturvejleder, har givet gode og forskelligartede oplevelser i og omkring Skive, bl.a. i Krabbesholm Skov, ved Flyndersø, i Kongenshus Mindepark, gennem Skive By/ skumringsvandring, langs Skive å, langs Skive Havnefront og stisystem, i Taroks hovspor ved Hagensborg, i Jensens & Sørensens Plantage Rønbjerg, i Mogenstrup og omegn.

Turen er ofte efterfulgt af fællesspisning. I de sidste par år har vi haft en salgsbod under temaet: ”Her hvor livet gror”. Varerne er fx  lokale varer så som blomster, urter, frugt, m.m. fra haven, evt. syltetøj eller håndarbejde. Alle varer er prissat af giveren, men specielle effekter sælges for højeste bud ved auktion.

I 2020 afholdt SI Skive Regionalmøde for de seks klubber i Region 1 med MtW som tema. Der var indlagt en spadseretur i dagens program, og en salgsbod bestod af gæsternes medbragte lækkerier under ovenstående tema.

Referat fra Regionalmødet

Moving the World to end Hunger er et samarbejde mellen Soroptimist International, Stop Sult Fonden og FNs fødevareprogram, WFP.

Soroptimist International støtter WFPs skolemadsprogram i Burkina Faso, der dækker 565 grundskoler og sikrer, at eleverne dagligt får morgenmad og frokost igennem hele skoleåret.

For at sikre, at piger færdiggør grundskolen, får familier med døtre i de to ældste klasser i grundskolen ekstra fødevarerationer med hjem.

Der er stort behov for vores hjælp til skolemad  i Burkina Faso, både fordi Sahel regionen fortsat er ramt af tørke og derudover også er den region der er hårdest ramt af forværringer i sikkerhedssituationen i landet. Derfor er det endnu mere vigtigt for regeringen, i samarbejde med WFP,  at koordinere og intensivere indsatsen omkring skolemad for fortsat at sikre børns adgang til undervisning. Mange familier er flygtet til mere sikre områder og her bliver der bl.a. oprettet midlertidige skoler. På disse skoler er vi også, i samarbejde med WFP og soroptimisterne lokalt, med til at sikre at børn får et dagligt måltid mad.

Se tillige under:
Soroptimist Fokusmål og
FN 2030 mål nr. 2 og 4