Kirkekoncert med Zenobia i Egeris Kirke, august 2020

Midt i en Coronatid med restriktioner, håndsprit, masker, visirer og holden afstand lykkedes det at afholde koncerten med 140 betalende tilhørere. De fleste af klubbens medlemmer havde taget ægtefæller, partnere eller en veninde med.

Zenobia er en musikalsk trio, der består af Mette Kathrine Jensen Stærk på harmonika, sangerinde Louise Støjberg og pianist Charlotte Støjberg. Desuden medbragte de lys- og lydmand Johs.

Efter velkomst ved præsident Kirsten Rathjen spillede og sang gruppen Zenobia en tryllebunden forsamling gennem 1 ½ times varieret program.
Der var kendte sange og salmer i ny fortolkning, bl.a. med inciterende tangorytme, der var helt nye værker, skrevet af Zenobias tre medlemmer eller deres ægtefæller, og der var hyggelige og små personlige anekdoter, der bandt det hele sammen til en større enhed.

Den smukke Egeris Kirke dannede med sin fantastiske akustik en smuk ramme om koncerten, der for en stund gav alle tilstedeværende et frikvarter fra decembers mørke.

Koncerten gav ikke overskud, da der ikke måtte være flere til stede i kirkerummet. Regnskabet
balancerede, men SI Skive havde stillet en underskudsgaranti på 10.000 kr., som blev konverteret til en donation.

Desuden donerede Sjørup Group og Ole Ibsen A/S hver 2.000 kr.

Orange Dages salg af hybenmarmelade doneret af Birthe Andersen indbragte 1.500 kr., og salg af nisser doneret af Inger Nielsen 1.200 kr. Alt dette gjorde, at præsident Kirsten Rathjen kunne overrække 16.700 kr. til Skive Menighedshjælp v. sognepræst Mads Callesen. På foto er også sognepræst Anita Engberg, der varetog kontakten til Egeris Kirke.

Donation: 16.700 kr.

Øverst: Zenobia
Nederst: Nogle af tilhørerne

Skive Menighedshjælp er den folkekirkelige del af den julehjælp, der uddeles hvert år til lokale familier og enlige.

Hjælpen uddeles af en af præsterne personligt. Sognepræst Natalia Packert Andresen siger til Skive Folkeblad:

“Til familier med børn er det oftest kontanter, så forældrene selv kan vælge et stykke legetøj til børnene eller vælge, om der måske skal købes et juletræ. Andre får et gavekort til mad.
Den største følelse, jeg opæever hos modtagerne er lettelse – ikke glæde, og det siger meget om behovet,”

Se tillige under:
Soroptimist Fokusmål og
FN 2030 mål nr. 3