Foredrag med Imran Rashid juni 2021

13 af klubbens medlemmer var i KulturCenter Skive til et foredrag med Imran Rashid, speciallæge, IT-iværksætter, forfatter og foredragsholder.

Det var et spændende og medrivende foredrag om digitaliseringens effekt på vores sundhed. Bogen SLUK er et must-read.

Imran Rashid er en entusiastisk foredragsholder, der med stor dygtighed kombinerer sin lægefaglige viden og den menneskelige indsigt med sin brede erfaring inden for digitalisering og innovation.

Iværksætterlægen Imran Rashid er uddannet speciallæge i almen medicin og er tidligere innovationschef i Danmarks største kæde af privathospitaler, Aleris-Hamlet. Et Imran Rashid foredrag kendetegnes af høj faglighed, og Imrans store interesse og forståelse for mulighederne ved den digitale udvikling kan derfor ikke undgå at smitte af på deltagerne. Særligt interesserer Imran Rashid sig for, hvordan den moderne teknologi påvirker vores fysiske og mentale sundhed.

Imran Rashid er tidligere praktiserende læge, men forlod det offentlige sundhedsvæsen, da han blev træt af, at lægeverdenen ikke fulgte med i den digitale udvikling samt bureaukratiet, der sjældent ansporede til nytænkning. Gennem sin ansættelse som innovationschef har Imran Rashid blandt andet været med til at lancere flere nationale og internationale digitale sundhedsløsninger. Sideløbende hermed har han som læge forestået over 2000 forebyggende helbredssamtaler med top- og mellemledere fra det danske erhvervsliv og dermed fået en unik indsigt i sammenhængene mellem ledelse og lidelse.

Imran Rashid er forfatteren bag den tankevækkende bog “SLUK – kunsten at overleve en digital verden” (2017), som fokuserer på hvordan digitaliseringen konkret påvirker mennesker, og hvad det egentlig betyder for vores fysiske og mentale sundhed, når vi tjekker vores telefoner op imod 150 gange dagligt og konstant skal bearbejde enorme mængder digital information. I 2019 skrev han opfølgeren “Offline” sammen med marketingseksperten Søren Kenner, hvor de sammen har en udført en grundig research af digitaliseringens potentielt skadelige virkninger på menneskets helbred. Teknologien, som vi bruger døgnet rundt,  laver om på vores psyke og hjerne. Konklusionen er klar: Det har konsekvenser, som vi bør sætte en stopper for nu.

Han har sidenhen sagt sit job som speciallæge op og i stedet stiftet Center for Sund Digitalisering, som er en konsulentvirksomhed, der rådgiver virksomheder og ministerier ift. bæredygtige og menneskevenlige digitale transformationsprocesser. Imran Rashid har desuden startet Kreakassen op sammen med sin kone Naomi. En kreativ kasse på abonnement, med pap, papir og tuscher og akvarelfarver, hvis formål er at gøre op med den måde, hvorpå du leger med dit barn. Ambitionen er at gøre Kreakassen til et internationalt brand.

Imran Rashids mangeartede erfaringer gør, at han taler flydende forretningsudvikling, innovation og lægefaglighed. Dette skinner igennem i hans foredrag, der både inspirerer til, hvordan vi kan udnytte teknologiens store muligheder og samtidig advarer mod de negative konsekvenser, der også kan følge med.